Een groepje pensioendeskundigen heeft uitgezocht hoe het met de ontwikkeling van de koopkracht gaat bij het ABP met de overgang naar het nieuwe stelsel. En dat geldt in grote lijn voor alle bedrijfstakpensioenfondsen.
Uit ABP informatie (zie uw ABP scenariobeschrijving op mijnpensioenoverzicht.nl) blijkt, dat als pensioengerechtigde rekening moet worden gehouden dat bij een overgang naar het nieuwe pensioenstelsel in 2027 de consequenties negatief zullen zijn.
De gevolgen daarvan zijn:
- 23% lager koopkracht aan pensioen door niet indexeren sinds 2009 tot 2022.
- deze achterstand nog hoger zal zijn als er geen aanvang wordt gemaakt met indexeren in de transitieperiode tot 1 januari 2027.
- 30% extra verlies aan koopkracht door overgang naar het nieuwe pensioenstelsel mede door de hoge inflatie.
Een enorme aanslag op onze koopkracht als gepensioneerden. Er wordt gewerkt om deze onterecht ingehouden indexatie voor gepensioneerden alsnog toegekend te krijgen en nieuwe indexatie weer mogelijk te maken. Helaas moet dat via de rechter. De rechter heeft in een procedure tegen pensioenfonds PMT al vastgesteld dat volgens Europees recht het nominale pensioen behoort tot het zeer goed beschermde eigendomsrecht, maar de indexatie niet. Dat is onjuist volgens juridische deskundigen en dat vereist een hoger beroep tegen de gedane uitspraak op korte termijn. Een positieve uitspraak kan dan gebruikt worden voor elk pensioenfonds.
Om de financiering van het hoger beroep mogelijk te maken heeft de Stichting Pensioenbehoud haar bankrekening open gesteld voor donaties van € 25,- of meer op rekeningnummer NL61 ABNA 0485 373 882 t.n.v. Stichting Pensioenbehoud met vermelding van PMT procedure. Bij voorbaat dank voor uw financiële steun.
Met vriendelijke groet,
Erik L. Daae
Stichting Pensioenbehoud
Ik ben het met je eens
Ik ben het volkomen eens
Ik ben het er mee eens, het moet eens afgelopen zijn met het gedonder over de pensioenen.
Hands off van onze pensioen!
Ik ben het volkomen met Erik eens.
Volgens mij wordt het pensioenverlies tot nu toe door u nog te rooskleurig weergegeven met 23% als gevolg van niet indexeren. Bepaalde pensioenfondsen zoals het PME hebben daarnaast nog één- of tweemaal ook daadwerkelijk gekort op het uitbetaalde pensioen. Dat vind ik in uw overzicht niet terug.
En het er mee eens
Op het moment dat het ABP geprivatiseerd werd heeft de overheid er miljarden uitgehaald en als ik me niet vergis was er toen een dekkingsgraad van ruim boven de 200%. Daarom is er toen in de crisis van de jaren tachtig veel geld terugbetaald aan de bedrijven!! Pure diefstal!! Als de indexering niet van ons is dat geld in elk geval wel!
Procederen en ik ga doneren!!
De privatisering was in 1994 en in 1993 was volgens het jaarverslag de dekkingsgraad 105,5
Het komt nog erger door de belastingplannen van mevr. Sigrid Kaag, een “Young Global Leader” van het WEF van Klaus Schwab.
is er geen betere advocaat te krijgen die de rechters wel met succes kan leren hoe de vork in de steel steekt?
Het ABP betaalt de vakbonden veel geld. Ik zie het als omkoping en heb mijn FNV lidmaatschap opgezegd. Het bestuur van het ABP ontvangt veel geld. Een personeelslid kreeg 30% opslag!! Dat is toch niet te geloven? Sinds ik met pensioen ben heb ik nooit een indexering gehad, maar wel een korting. Lubbers en Rutte hebben niet altijd de werkgeverspremie betaald. Ik vraag mij af, of dat alsnog is nabetaald plus rente. Het nieuwe pensioenstelsel is veel slechter en hoe moeten we dan nog rondkomen? We zijn nooit benaderd om wel of geen goedkeuring te geven aan het nieuwe stelsel. Het is nb ons geld.